Zorgwoningen

In Kampen en IJsselmuiden zijn een aantal woningen als zorgwoningen bestempeld. In IJsselmuiden zijn dat de woningen aan de Schepenenstraat. Om in aanmerking te komen voor een zorgwoning heeft u een zorg-indicatie nodig. Bij deze zorg kunt u denken aan hulp bij het douchen, aankleden, scheren, innemen van pillen, ogen druppelen of naar de wc gaan. Ook zijn er mogelijkheden voor indicatie voor verpleging, ondersteunende begeleiding en activerende begeleiding.

Indicatie voor een zorgwoning

U kunt in aanmerking komen voor een indicatie voor een zorgwoning als u:

1. Een indicatie voor ‘persoonlijke verzorging’ en/of ‘verpleging’ heeft ontvangen van de wijkverpleegkundige via de zorgorganisatie van uw voorkeur in uw woonplaats of

2. Een indicatie heeft voor ‘begeleiding’ en/of ‘dagbesteding’ van de gemeente (www.kampen.nl)

De indicatie voor een zorgwoning geeft de urgentie voor een zorgwoning aan en bepaalt mede de voorrang op een zorgwoning. Hiervoor is een (gratis) gesprek met één van de medewerkers van Beter Wonen nodig. Tijdens dit gesprek kijken we samen met u naar uw woon- en zorgvraag, voorzien we u van passend advies en bepalen we de indicatie voor een zorgwoning. U kunt een gesprek aanvragen door bij uw persoonlijke gegevens op De Woningzoeker aan te geven dat u een indicatie van het CIZ, de wijkverpleegkundige of de gemeente heeft.

Geen indicatie van een (zorg)partij? 

Heeft u geen indicatie van het CIZ, de wijkverpleegkundige of de gemeente, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een indicatie voor een zorgwoning, neem dan contact op met Beter Wonen.

Informatie zorgindicatie
Lees ook
Aanbod huurwoningen Opplussen woning WMO