Nuttige links

Op deze pagina vindt u links naar websites die te maken hebben met wonen of met uw persoonlijke situatie.

Belastingdienst

 • Website van de Belastingdienst
 • Belastingsdienst huurtoeslag
  Huurtoeslag aanvragen.

 • Belastingdienst inkomensverklaring
  Digitaal inkomensverklaring aanvragen.

Gemeente Kampen

 • Website van de Gemeente Kampen.
 • Gemeente Kampen afval 
  Informatie over de afvalinzameling in de gemeente Kampen.

HuurdersVereniging groot IJsselmuiden (HVgIJ) 

De HVgIJ behartigt de belangen van, voor en door de inwoners die woonruimte huren bij Beter Wonen. Klik hier voor meer informatie over onze samenwerkingspartner HVgIJ.

Financiën op Koers

Voor hulp en advies bij uw thuisadministratie in Kampen kunt u terecht bij Financiën op Koers. Klik hier voor meer informatie over onze samenwerkingspartner Financiën op Koers. 

Voedselbank Kampen

De Voedselbank Nederland is een particulier initiatief dat een schakel wil vormen tussen enerzijds de verspilling bij de levensmiddelenproducenten en anderzijds de groeiende armoede in Nederland. De onafhankelijke Stichting Voedselbank Kampen e.o. is opgericht op 11 november 2007. Op dit moment worden er in Kampen aan ongeveer 200 gezinnen pakketten uitgedeeld. Kijk op de website van de Voedselbank voor meer informatie. 

Kamper Krachtfonds (KKf)

Onze samenleving verandert en de overheid kan niet iedereen ondersteunen. Daarom werd in 2015 het Kamper Kracht fonds in het leven geroepen. Het Kamper Kracht fonds is een lokaal gemeenschapsfonds opgericht voor alle inwoners van de gemeente Kampen. Mensen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen en geen recht hebben op financiële hulp van de overheid, kunnen een beroep doen op het Kamper Kracht fonds. Het fonds biedt hen eenmalige steun, zodat zij weer op eigen kracht verder kunnen. Deze steun varieert van het storten van een geldbedrag tot de aankoop van goederen en/of diensten. Kijk op de website van het KKf voor meer informatie. 

Lees ook
Over Beter Wonen Ik zoek een woning Reparatie melden